FORESYNGNING

 Blomsten fra Hawaii 

Operettekompagniet Polyhymnia opfører i foråret 2020 Paul Abrahams Blomsten fra Hawaii (1931). Det er en kulørt historie om de indfødte hawaiianeres forsøg på at fordrive den amerikanske besættelsesmagt og genindsætte deres egen dronning på tronen. Den tager kærlighed, patriotisme, hedonisme , showbizz og ikke mindst kultursammenstød under intelligent og satirisk behandling. Det er en veldrejet forvekslingshistorie, hvor vi musikalsk går fra yppig romantik til sprudlende 20’er-jazz og ikke uden inspiration fra den tidlige modernisme. Blomsten fra Hawaii er en såkaldt berlineroperette, og den oser af Babylon Berlin-tidens rastløse zeitgeist. Den var periodens største operettesucces overhovedet. Det er en ære for Polyhymnia, at vi har fået lov – alt for sent – at være de første til at præsentere Blomsten fra Hawaii i Danmark. Og så er der intet teater i Danmark, som klæder operette bedre end det fine gamle hofteater på Christiansborg. Vel mødt! 

  
  

Foresyngning finder sted  

søndag den 10. november kl. 12-20 

fredag den 15. november kl. 10-15 

 

Sygeforesyngning finder sted 

søndag den 1. december kl. 13-16 

  
  

Prøveperioden er fra medio februar til premiere 24 april 2020. Prøverne foregår primært på Hyltebjerggård i Vanløse og til premiereopløbet på Hofteatret.  

  

Spilleperioden er 24 april - 10 maj

  
Deltagelse i Polyhymnias forestillinger er som medlem af foreningen på frivillig basis.  

  
 Vi leder efter sangere/skuespillere til både hovedroller, mindre roller og ensemblet. 

 

Solistroller:  
  

Laya (sopran)  

Raka (sopran)  

Bessie (sopran/mezzosopran)  

Suzanne (valgfri damestemme)  

Lilo Taro (tenor)  

Stone (tenor/baryton)  

Jim Boy (tenor/baryton)  

Buffy (tenor/baryton)  

Kaluna (baryton) 

Derudover er der mindre sangroller samt en række taleroller.  

 

Til foresyngningen skal man, hvad enten man søger roller eller ensemble, synge en arie/sang på dansk. Hvis man er interesseret i solistroller eller korroller med talt dialog, bedes man også fremføre en monolog. Der er frit valg for alle mellem de fem foreslåede monologer. Lav din egen figur uden forbindelse til den rolle, du evt. søger. Til solistrollerne er der bundne sangopgaver – se nedenfor.

Noder med danske tekster kommer frem ved at klikke på titlen nedenfor. Ligeledes kan man klikke på monologer nedenfor. 

Der vil stå en pianist til rådighed ved foresyngningen. Husk at medbringe noder til ham 


- N.B. Generelt for partierne LayaRaka og Bessie kræves det, at man både har god højde til de mere klassiske ting og et stærkt mellemleje til de mere jazzede. Derfor er vi interesserede i to sange.

Hvis ansøgere til Taro, StoneJim Boy, Buffy og Kaluna ønsker det, kan de evt. på samme måde præsentere et vers af fra en af andres bundne opgaver, således de får præsenteret både “klassisk” og “jazzet”. For herrernes vedkommende er dette valgfrit. Se nedenfor. 

 

Ved praktiske spørgsmål i forbindelse med foresyngning kan man kontakte forestillingsleder Minna Højholt på  produktion@polyhymnia.dk og ved faglige spørgsmål kan man kontakte instruktør Jacob Beck på 4086 4736.  
  

Tilmelding til foresyngning til Forestillingsleder Minna Højholtproduktion@polyhymnia.dk senest 1. november. Tilmeldingen bør indeholde:  

- navn  

- telefonnummer  

- e-mailadresse  

- stemmetype  

- evt. rolleønske  

- evt. ønske om tidspunkt for foresyngning  

  
  Ansøgere til 

(klik på sangtekst for PDF)

Laya (sopran) bedes synge Hvem kan kysse ud’n at elske (syng både Layas og Taros linier) samt Vi synger med jazzband (syng både Layas og Jim Boys linier). Fremfør derudover en af de foreslåede monologer. 

  
 Raka (sopran) bedes synge Hvad skal en gentleman i junglen monstro (syng både Rakas og Buffys linier) samt en sang eller eller uddrag heraf, som præsenterer din højde. Fremfør derudover en af de foreslåede monologer. 

Bessie (sopran/mezzosopran) bedes synge My little boy (syng både Bessies og Buffys linier) samt en sang eller eller uddrag heraf, som præsenterer din højde. Fremfør derudover en af de foreslåede monologer. 

 Suzanne (valgfri damestemme) bedes synge en sang efter eget valg. Fremfør derudover en af de foreslåede monologer. 

Taro (tenor) bedes synge Hvem kan kysse ud’n at elske (syng både Layas og Taros Linier). Syng evt. et vers af Vi synger med jazzband eller My little boy. Fremfør derudover en af de foreslåede monologer.  

 Stone (tenor/baryton) bedes synge Så’ det tøsetid, kammerater. Syng evt. et vers af Vi synger med jazzband eller My little boyFremfør derudover en af de foreslåede monologer.  

 Jim Boy (tenor/baryton) bedes synge Vi synger med jazzband (syng både Layas og Jim Boys linier). Syng evt. et vers af Så’ det tøsetid, kammerater eller Hvem kan kysse ud’n at elske. Fremfør derudover en af de foreslåede monologer. 

 Buffy (tenor/baryton) bedes synge enten My little boy (syng både Bessies og Buffys linier) eller Hvad skal en gentleman i junglen monstro (syng både Rakas og Buffys linier). Syng evt. et vers af Så’ det tøsetid, kammerater eller Hvem kan kysse ud’n at elskeFremfør derudover en af de foreslåede monologer. 

Kaluna (baryton) bedes synge Et paradis. Syng evt. et vers af Vi synger med jazzband eller My little boy. Fremfør derudover en af de foreslåede monologer. 

 

En nat i Venedig 2019

En nat i Venedig 2019