Operettekompagniet Polyhymnia har eksisteret i 24 år og står bag operetteforestillingerne på Hofteatret ved Christiansborg. Den klassiske operette bliver kun sjældent opført på de øvrige Københavnske teaterscener, hvormed Operettekompagniet Polyhymnia er unik på sit område og garant for at også operettegenren blomstrer i den danske hovedstad.

Et vigtigt mål for Operettekompagniet Polyhymnia er, at udbrede kendskabet til den unikke kunstform som operettegenren er. Både i forhold til klassikerne, men også i forhold til dybden i det store repertoire som indtil videre ligger uudforsket hen. Heriblandt findes der mange glemte skatte i Danmarks egen operettetradition, samt et stort udenlandsk kernerepertoire som sjældent ses på de danske scener. 

Polyhymnia blev stiftet i 1996 af en gruppe studerende som opførte “Jomfruburet” ved det teologiske fakultet i København. Gradvist blev kompagniet overtaget af unge kræfter fra flere andre uddannelsessteder, især fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Polyhymnia er til stadighed et forum for unge kunstnere fra det musikalske vækstlag, og for mange artister har Polyhymnia været et vigtigt led på vejen til en professionel karriere. I dag er Polyhymnia ikke længere kun drevet af studerende, men gået i arv til uddannede scenekunstnere, musikere og ildsjæle, som alle brænder for operettegenren. 

Operettekompagniet Polyhymnia skaber en mulighed for, at spirende professionelle sangere kan udfolde sig i professionelle rammer!
Ført an af instruktør, dirigent og koreograf, samles sangerne på scenen, i en fyrrig passion for deres fag og for den charmerende, sødmefulde og samtidig udfordrende genre, som operetten er.  Det hele til tonerne af et velklingende orkester!

Polyhymnia oplever en stadig stigende publikumsinteresse, hvilket de seneste år har resulteret i adskillige udsolgte forestillinger, samt ekstraforestillinger for at imødekomme publikums efterspørgsel. Vi er alle i Operettekompagniet Polyhymnia glade og stolte over, at kunne præsentere denne charmerende kunstart i rammerne af det historiske Hofteater.